Tankespröt och Växtkraft

Dikter och målningar utifrån ändrade livsvillkor

bok 1                        Boken har ISBN 978-91-86539-84-9.

 Några röster om boken

Jag har läst och tittat fram och tillbaka i boken. Tycker att den känns väldigt fin. Texterna har en kombination av enkel vardaglighet, ärligt allvar och livsreflektion som jag tycker om. Det befriande är att bilderna talar ett annat språk, de andas, pulserar, släpper in mycket ljus och ger en vitalitet åt hela boken. Trycket av bilderna är mycket bra. Hoppas att du fortsätter att måla och skriva!

Martin Sjöberg, Konstnär, bildpedagog och skribent

Det krävs en styrka för att kunna nå dit Marianne har gjort idag. Som en mycket aktiv och ambitiös rektor drabbas Marianne av komplex sjukdom, som det tog år att få diagnos på. Trots detta har hon uthärdat alla svårigheter och samtidigt lyckats använda sin fantastiska kreativitet med att måla. När nu Marianne presenterar sina känslosamma dikter och utsökta sidenmålningar i en bok så hoppas jag att många personer kommer att få ta del av dem. De ger båda så mycket av Mariannes livskraft, styrka och förmåga, men även starka känslomässiga upplevelser. Jag hoppas att boken kanske kan ge andra en styrka att trots svårigheter kunna hitta möjligheter i tillvaron och våga se en ljusning i mörkret.

Britta Alin Åkerman, Professor emerita, leg psykolog och leg psykoterapeut

 

Dikterna beskriver livet inifrån en kropp som inte längre ställer upp som förr. Med klara ord på tankar och känslor ger boken möjlighet till reflektion kring de villkor som livet ger, och hur vi kan förhålla oss till dessa.

Flera av dikterna tas upp i ett samtal mellan mig och kyrkoherde Christofer Wilson. Samtalet handlar om besvikelse, tacksamhet och vad som egentligen är viktigt i livet.     Vill du lyssna;  http://www.mariannethorell.se/delat/intervju_Marianne.mp3

Beställ boken direkt;   marianne.thorell@icloud.com                                           

Boken kostar 150 kr , porto tillkommer. Finns också som  bokpaket, då ingår 8 kort med målningar från boken, samt kuvert. Pris 260 kr, porto tillkommer.
Har organisationsnummer och kan skicka faktura.